„От нищо – нещо“ на Еко феста на Узана

На 6 септември 2015 година в село Съботковци ще се проведе за четвърти пореден път кулинарения събор „От нищо-нещо”. Той се организира от Народно читалище „Извор – 1907” село Съботковци, в партньорство с Музей „Дом на хумора и сатирата”.
В пролетното издание на събора участие взеха 12 читалища от област Габрово. В кулинарната изложба бяха представени 110 ястия, типични за габровския край под мотото „от нищо – нещо”. Компетентното жури след бурни дебати присъди специалната награда ”Много ора – много манджи” на НЧ „Постоянство”, с.Армените. Бяха връчени и наградите „Хем джуркано, хем сладко” на НЧ „Развитие 1869” Дряново, „Ептен в традицията” на НЧ „Христо Ботев” с.Гарван, „От мало до голямо” на НЧ „Зора 1972” Нова махала и много други призове. Наградата за най-възрастен участник в кулинарната изложба получи Тодорка Шипкалиева, на 80 години от Дряново.
За настроението на присъстващите над 600 гости се погрижиха фолклорни състави от габровските читалища, със специалното участие на златаришкия оркестър „Репортерите” .
Символ на кулинарния събор е големия тиган. На Еко Фест Узана домакините на кулинарния събор „От нищо-нещо” ще предложат на всички гости порция „преспал боб”, сготвен на място в големия тиган, гарниран с и други вкуснотийки.

За автора

ЕкоФест се случва, за да привлича все повече и повече хора към идеята за успешно икономическо, социално и личностно развитие в синхрон с опазването на околната среда. Това екологично събиране се провежда ежегодно, през втората половина на месец юли в местността Узана, Габрово и събира хиляди - представители на властта, бизнеса, неправителствените организации, медиите, артистичните среди и заинтересовани граждани, за да увеличават потенциала на България за устойчиво развитие.


Коментирай

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Можете да използвате следните HTML тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Фондация Тайм Екопроекти лого
ЕкоФест „Зелените идеи в действие“ е развитие
на УзанаПолянаФест „Зелените идеи в действие”.

ЕкоФест се организира от Фондация „ТАЙМ – Екопроекти“