Настаняване

Правилник на ЕкоФест 2015

БЕЗПЛАТНИ ТРАНСФЕРИ АВТОГАРА ГАБРОВО – УЗАНА

Организаторите на ЕкоФест осигуряват безплатни трансфери от Автогара Габрово до местността Узана.

Transport-grafik

Палатков лагер

В рамките на фестивала има определено място за разполагане на палатки. Мястото е окосено и обезпаразитено. Организаторите осигуряват химически тоалетни и чешма с вода за миене. Всеки може да си донесе палатката и да покъмпингува на Узана.

Ако палатковият лагер е вече запълнен, а обичате да спите на палатка, но и да имате удобства, ще можете да разположите своите палатки в дворовете на хижа „Узана” и хостел „Партизанска песен” и да ползват базите им – баня, тоалетна, трапезария или ресторант.

или

Хотели на Узана

Хотел “Балканци”

Закътан в зеленото сърце на България – във вълшебната прелест на местността Узана – хотел “Балканци” е Вашето местенце, в което магията на домашния уют и усещането за спокойствие и красота завладяват сетивата. Със своите модерни и уютни 5 двойни стаи, 2 студия и 2 семейни апартамента и един панорамен апартамент хотел “Балканци” е най-привлекателното място за глътка въздух със семейството, любимите хора, приятели или колеги, далеч от градския шум и суета. За по-големите компании, устремени към планинския уют, на разположение са 2 туристически спални за до 16 души.

http://www.hotelbalkanci.com/


Хотелски комплекс „Импулс”

Предлага уютна атмосфера, топло гостоприемство и спокойствие. Разполага с 33 двойни стаи, 11 тройни и 7 апартамента. Стаите са оборудвани със собствен санитарен възел и баня. Всички стаи са с изглед към поляната и величествените планинските върхове на Централна Стара планина. Ресторантът на хотела разполага с 80 места и музика на живо. Комплексът разполага с коктейл-бар и нощен клуб, с просторна конферентна зала, фитнес център, сауна, джакузи и детска площадка.

http://www.hotelimpuls.bg


Хотел Прима S

Три звездният хотелски комплекс предлага 4 апартамента, 21 луксозни двойни стаи и 6 четворни стаи в алпийски стил. Хотелът разполага с ресторант с музика на живо, нощен бар с дискотека, фитнес зала, сауна, салон за масаж с рехабилитатор, солариум, тангенторни вани, тенис на маса и билярд.

http://uzanabg.com


Почивна станция „Еделвайс”

Разположен е в една от по-високите точки в североизточния част на м. Узана, откъдето се разкрива впечатляващ планински изглед. Домът предлага 110 легла и настаняване в 10 двойни, 7 тройни, 7 четворки стаи и 6 апартамента със самостоятелен санитарен възел. Почивната база разполага с ресторант-механа със 110 места, кафе-бар с 60 места, със съоръжения за тенис на маса, билярд, открит детски кът с люлка и пързалка, площадка за баскетбол, футбол и волейбол, ски-писта със ски-влек.

www.uzana-edelvais.com


Къща за гости „Хлебна”

Предлага 13 легла, разпределени в 2 апартамента с по 4 легла, 1 тройна и 1 двойна стаи. Ресторант с 42 места, предлагащ ястия от националната и европейска кухня.

www.uzana.net


Хотел „Географски център”

Хотелът приема целогодишно своите гости и предлага удобства, близки до тризвездните стандарти. Изцяло обновен, той разполага с 31 легла, разпределени в три апартамента, една двойна, три тройни и две четворни стаи, всяка с телевизор, собствен луксозен санитарен възел и душ. Хотелският комплекс предлага уютен ресторант с камина и кухня с национални специалитети.

http://geocenter.free.bg

Узана – Хижи


Туристическа хижа „Узана”

Хижата е една от най-старите в България и е първата на Узана, изградена е през 1937-1940 година и достроявана през 60-те години на 20 век. Представлява масивна триетажна сграда с капацитет около 100 места в стаи с по 4, 5, 6 и повече легла, с баня и тоалетна в сградата и уютна столова. На разположение на гостите е и туристическа кухня с газови и електрически уреди за приготвяне на храна. Разполага със столова, лавка, салон с телевизор и забавни игри.

http://www.hija-uzana.com/index-1.html


Хостел „Партизанска песен”

Хижата разполага с 32 места в стаи с по две , три  и четери места, снабдени със собствен санитарен възел,баня и парно отопление. Комплекса разполага с уютен ресторант с българска кухня  в битов стил, Детска площадка и екстрим съоражение,велосипеди и ски- гардероб.

http://partizanska-pesen.com


Горски дом „Узана“, ведомствена база на ДДС „Росица – Лъгът“

Разположена е в западната част на Узана сред красива гора. Представлява масивна двуетажна постройка с капацитет от 36 легла, разпределени в стаи с по две, три, четири и осем легла. На всеки етаж има баня, а три от стаите разполагат със собствен санитарен възел. Тук можете да ангажирате планински водач, ски учител и инструктор по конна езда. Базата е особено подходяща за ученически лагери, приятелски срещи и семейни празници.

Телефони за контакт+359 889 815 846;+359 886 908 159


 Туристическа спалня „Узана“

Разположена е в едноименната местност, на около 200 м североизточно от х.Узана по

пътеката за вр. Шипка. Намира се на 22 км югозападно от Габрово, на 49 км от Велико Търново, на 152 км от Русе, на 148 км от Пловдив, на 223 км от Варна и на 238 км от Бургас. Туристическа спалня „Узана” се намира в непосредствена близост до географския център на България. Най-високият връх в околноста е връх Исполин с 1523 м надморска височина. Представлява масивна двуетажна сграда с капацитет от 36 места с вътрешни и общи за сградата санитарни възли и баня. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с ресторант и кафе-аперитив.

Телефони за контакти и резервации: 098 898 5166

e-mail:tkuzana@mail.bg

http://www.uzana.eu/

Още възможности за нощувка по време на фестивала


 

Фондация Тайм Екопроекти лого
ЕкоФест „Зелените идеи в действие“ е развитие
на УзанаПолянаФест „Зелените идеи в действие”.

ЕкоФест се организира от Фондация „ТАЙМ – Екопроекти“