Посолството на Германия в София участва със „ЗАедноБЪДЕЩЕ“ в Екофеста „Зелени идеи в действие“ – Узана

Проектът „ЗАедноБЪДЕЩЕ“ на Посолството на Германия в София продължава от 24 до 26 юли 2015 г. в географския център на България като част от програмата на Екофест „Зелени идеи в действие“. Изложба, кинопрожекция под открито небе и детски ателиета са посветени на основната тема на тазгодишното издание на Екофеста – адаптацията към климатичните промени.

Под мотото „знаем много, но правим твърде малко“ изложбата „Климат? Промени. Знание! Актуални новини от света на науката за климата.“ на германската организация Джърман Уоч (Germanwatch) акцентира върху климата и адаптацията към климатичните промени, хранителната сигурност в световен мащаб, отговорността на бизнеса, образованието за устойчиво развитие, както и финансирането за посрещане на предизвикателствата свързани с промяната в климата.

Задълбочено изследване за мащабите на ежедневно изхвърляната, годна за употреба, храна и фаталните последици върху климата предлага документалната лента на германския режисьор Валентин Турн с двусмислено заглавие Taste the Waste“. Само храната, която се изхвърля за една година в Европа е достатъчна два пъти да изхрани страдащите от системен глад в света – този и още много факти от ежедневието ще накарат зрителя да се замисли за индивидуалната си консумация и стил на живот.

На отговорно отношение към храната е посветена и образователна игра „Не изхвърляйте храна!“. От хартиени макети на хладилник, кухненски шкаф и хранителни продукти участниците ще научат повече за правилното съхранение на храните. Второто ателие също има за цел да ограничи отпадъците, като желаещите ще могат сами дa изработят екологични ранички за ежедневно ползване.

Всички събития са безплатни, а прожекцията ще бъде на немски със субтитри на  български език. Повече информация и програмата на Екофеста можете да прочетете на www.ecofest.bg .

 

За автора

ЕкоФест се случва, за да привлича все повече и повече хора към идеята за успешно икономическо, социално и личностно развитие в синхрон с опазването на околната среда. Това екологично събиране се провежда ежегодно, през втората половина на месец юли в местността Узана, Габрово и събира хиляди - представители на властта, бизнеса, неправителствените организации, медиите, артистичните среди и заинтересовани граждани, за да увеличават потенциала на България за устойчиво развитие.


Коментирай

Вашият e-mail няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Можете да използвате следните HTML тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Фондация Тайм Екопроекти лого
ЕкоФест „Зелените идеи в действие“ е развитие
на УзанаПолянаФест „Зелените идеи в действие”.

ЕкоФест се организира от Фондация „ТАЙМ – Екопроекти“